Allmänna villkor

Nedan följer våra allmänna villkor som omfattar våra fysiska produkter. För våra tjänster gäller följande:


Allmänna villkor ID-Skydd Privat
Allmänna villkor ID-Skydd Företag
Allmänna villkor Bolagsbevakning

 

 

FULLSTÄNDIGA KÖPVILLKOR

Detta avtal är reglerat av den nedanstående standarden i köpvillkor för konsumentköp för varor över internet. Köpvillkoren är utarbetade efter Konsumentköplagen (1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204.)


Du som konsument sluter ett köpeavtal med:

Din Säkerhet i Skandinavien AB, genom dess varumärken "Säkra Dig" och "Enkla Larm"
Kontaktadress: FREJGATAN 13, 114 79 Stockholm
E-post: kundservice@enklalarm.se
Organisationsnummer: 559154-2534
 

BEKRÄFTELSE, UPPRÄTTANDE AVTAL OM KÖP

Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas automatiskt en beställningsbekräftelse till din e-postadress som du angivit under din beställning. Enkla Larm reserverar sig från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Kan inte Enkla Larm leverera enligt din beställningsbekräftelse kommer du kontaktas och ges möjlighet att annullera din order eller få erbjudande om ersättningsvara, tillsvarande vara om sådan finns. 

Enkla Larm ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Enkla Larm äger rätten att neka beställningar avsedda för vidare försäljning till tredje part.

PRISER

Priserna som anges på http://www.enklalarm.se är inklusive mervärdesskatt (moms). Upplysningar om den totala kostnaden du som konsument ska betala, inklusive alla avgifter (moms, tull och liknande) och leveranskostnader (frakt, porto, faktura, förpackning mm) samt specificering av de enskilda elementen i totalpriset, ges i beställningsöversikten innan beställningen görs.

Enkla Larm reserverar sig för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera samt justera fakturabeloppet vid uppenbart felaktiga beställningar och fullföljda köp. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg och outlösta paket. Vi vill uppmärksamma er på att om produkter som t.ex. har ett säljpris på 0: – inte är ett normalt pris utan är ett oavsiktligt fel som tyvärr kan uppstå i systemet. Vi ger naturligtvis inte bort produkterna gratis eller säljer dem till uppenbart felaktiga priser.

BETALNINGSVILLKOR

Kortbetalning (VISA/Mastercard)
Ingen extra avgift tillkommer för kortbetalningar. När köpet genomförs reserveras beloppet på ditt kort, pengarna dras från ditt kort först i samband med utleverans av dina varor från vårt lager.

Delbetalning hos Klarna (Klarna konto)
Genom Klarna erbjuder vi även möjlighet till delbetalning. Du väljer då själv hur mycket du vill betala varje månad. Ingen uppläggningsavgift tillkommer vid delbetalning, dock utgår en aviavgift samt ränta enligt Klarnas gällande villkor.

Banköverföring
Genom Klarna Checkout kan du även betala med direktbetalning från ditt bankkonto. Pengarna dras då från ditt konto i samband med köpet och betalas i samband med utleverans av dina varor från vårt lager.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ. Läs mer om Klarna Checkout.

Paypal
Genom Paypal kan du med Mobilt Bankid enkelt betala ditt köp. Pengarna dras från ditt konto direkt när du swishar.

Faktura enligt särskild överenskommelse
Om överenskommelse träffats om fakturering så kommer fakturan sändas per e-post med betalningsvillkor enligt överenskommelse. Om betalning ej sker i enlighet med överenskommelse så debiteras dröjsmålsränta.

ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du tätt att ångra ditt köp inom 14 dagar utan att ange något skäl. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter dag då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar den sista varan i fysisk besittning”. Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet.

Ångerrätten gäller under förutsättning att varan är i oförändrat skick och innehar alla tillbehör/delar/manualer/originalemballage som när du mottog din beställning. Varan ska vara i ett skick som gör att den går att sälja på nytt som ny.

Vill du utöva ångerrätten ska du kontakta oss på något av nedan kontaktytor.

Fysisk adress:
Din Säkerhet i Skandinavien AB
FREJGATAN 13
114 79 Stockholm

E-post:  kundservice@enklalarm.se

Skicka ett klart och tydligt meddelande (t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post) om ditt beslut att frånträda avtalet.  För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Du är som sagt skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Du kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan.

Återbetalning vid nyttjande av ångerrätt

Vi kommer, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi fått tillbaka varan eller, om det är en tjänst, fått meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.


Se även Konsumentverket och Distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida 

Outlösta paket/försändelser

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande XXX: –

REKLAMATIONER


Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts.

RETURER

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, vi accepterar inte postförskott. Vi betalar dock alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se ovan om ångerrätt.